HTML

MLM Átverés

Valós tények, melyről az MLM rendszerek terjesztői nem beszélnek.

Friss topikok

  • people are smart: Épp 1 hete megtörtént, amiről beszéltem. Az Outlook és a Skype is elindította a videómail szolgált... (2013.06.21. 21:44) Talk Fusion

Linkblog

Archívum

Talk Fusion

2011.01.09. 19:46 Jenoke Eszakrol

 

Cikkem az alábbi oldal pontos tükörképe: 

 

http://mlm-atveres.blog.hu/2010/12/16/talk_fusion 

Ahol sajnálatos módon a hozzászólás lehetősége megszünt. (Vaj'h miért?)

Igérem, hogy itt bátran Bárki hozzászólhat, hisz demokráciában élünk, ha igaz, ugye Jenő?

2010.12.16. 11:38 bagee

Video email a jövő, melyet állításuk szerint ők találtak fel és ez a jövő technológiája.

Ezzel szemben a tények:

  1. A technológia legalább fél évtizede létezik, video emailt is lehet már küldeni régóta és ingyenesen.
  2. A videót állításukkal ellentétben valójában nem küldik sehova. Az a többi videomegosztó oldalhoz hasonlóan a szerverrő van beágyazva. Magyarul sima emailt küldenek és behívják a videót a szerverről.
  3. Állításuk szerint a konkurencia is fizetős és sokkal gyengébb. Nem bír el sok embert, de az övék igen! Ezzel szemben a Youtube és társai ingyens szolgálnak ki több millió embert párhuzamosan.
  4. Az egy időben kiszolgálható videók száma csak szerverkapacitás kérdése.
  5. Állításuk szerint ma már nem küldenek az emberek e-mailt! Pofátlanul hazudnak! Az emailek száma a kezdetek óta folyamatosan nő!
  6. Különböző asztali alkalmazásokkal ingyen és élőben lehet videotelefonálni! Miért használnánk egy videós hangpostafiókot, ha az élő beszélgetés ingyen van?
  7. "A Talk Fusion cég tagja az USA Direct Selling Társaságnak és a Dubai Direct Selling központnak."  - Szuper. A kutya sem hallott még róluk (már persze azokat leszámítva, akik Talk Fusion tagok. Akit ez megnyugtat az magára vessen.
  8. "Nagynevű referenciái vannak a Talk Fusion-nek." - Valójában ezek nem léteznek. Az Apple-t szokták emlegetni, de valójában csak annyi álla háttérben, hogy az iStore-ba egy bárki által feltölthető alkalmazást tettek fel a Talk Fusion-höz. Máshol pénzért vesznek PR cikket, de önként még egyetlen komoly piaci szereplő sem írt róluk semmi jót. Használni sem használja egyikőjük sem.
  9. A Talk Fusion felhasználói köre a terjesztő tagokra korlátozódik. Nincsenek se cégek, se agánszemélyek, akik ezért a szolgáltatásért fizetnének! Hiába állítják ennek ellenkezőjét, igazolni nem tudják.
  10. Mivel a mögöttes termék csak álca, értéket nem képvisel, önmagában azt nem veszi meg senki, csak a terjesztési jogot, így aztán a Talk Fusion nem tekinthető MLM-nek. Egyszerű pilótajáték!
  11. A PSZAF (Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete) hivatalból vizsgálatot kezdeményezett a Talk Fusion ellen, tiltott piramisjáték szervezés miatt!
  12. A tagok nagy részének irányába nem történik kifizetés, mert a kifizetési minimumhoz köthető minimális feltételeket nem érik el. A piramis alján vannak a legtöbben. Ők azok, akik csak veszítenek az ügyön.
  13. "Nemzetközi terjeszkedéssel pénzt hoz Magyarországnak." - Ezzel szemben valójában a semmire fizetnek ki több százan sok száz dollárt (195 vagy 395 dollár belépési díj; 20 dollár havidíj), ami után többségük semmit nem kap vissza. A külföldre kifizetett összegek töredéke az, ami befolyik így az országba. A végeredmény: buknak a tagok, bukik az ország
  14. Hiába bináris piramisról beszélünk. Annak hossza igen korlátos, hisz legkésőbb a 43. szinten véget kell érjen. Ekkor haladná meg a tagok látszáma a föld lakosságának a számát. Hiába mondják tehát, hogy alig pár szint (10-12) van világszinten fölöttünk, mert a potenciális tagokat nézve ez már a piramis alja.
  15. Bob Reina, a Talk Fusion alapítója rendszeres szereplője az MLM, vagy még inkább a pilótajáték világának. Eddig minden szuper rendszere kimúlt! Csak idő kérdése a Talk Fusion mikor fog, ám Bob Reina azalatt igen sok pénzt lehúz az emberekről.
  16. Angol nyelven rengeteg cikk, írás született már Talk Fusion átverés, Talk Fusion panaszok címmel.

A Talk Fusion tehát nem más, mint egy értéktelen termék, amit meg sem próbálnak eladni, csak a terjesztői piramist bővítik horrorisztikus pénzekért. Minden illegális, még a PSZAF is pilótajátékként kezdeményezett nyomozást ellene.

 

 

21 komment

Címkék: video e mlm átverés l mai fusion talk

A bejegyzés trackback címe:

https://talkfusion-egy.blog.hu/api/trackback/id/tr202572418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Északi 2011.01.09. 20:15:38

Jaj de jó, hogy ide hozzá lehet szólni ahhoz amit a bagee felrakott, mert ott letörölte a következőt:

Szia bagee!
Te elolvastad azt amit írtál?
Vagy csak írogatsz össze vissza.
Gondolom te sem hiszed azt amit ide behisztiztél.
Amennyiben igen akkor kár hogy te nem szánsz időt arra, hogy egy kicsit utána olvass ennek az egésznek mielőtt köpködsz.
Először arra gondoltam, hogy pontonként megválaszolom, de teljesen felesleges, és értelmetlen.
Érdekelne, hogy Te mivel foglalkozol?
Csak nem valami éhező MLM guru vagy. :)
Azok szoktak így panaszkodni akik már sokat próbálkoztak különböző hálózatokba és olyan kevesek voltak, a tudásuk abban merül ki, hogy másokat tudnak csak okolni a saját hibájuk miatt.
Te is ilyen vagy? Be mered vallani?
Naaaa legalább magadnak.
Azért sajnállak, nagyon rossz lehet neked.
Ha javasolhatok valamit, bár nem kell megfogadnod, menj el dolgozni csöndesen valahová. Pá!

Remélem itt már nem törölnek ki, és én is elmondhatom a véleményem akkor is ha ez valakinek nem tetszik.

Jenoke Eszakrol 2011.01.09. 21:12:18

Szia Északi!

Képzeld megtaláltam a DSA oldalán a Talk Fusion-t, úgylátszik ha valaki keres az talál is. http://www​.dsa.org/f​orms/Compa​nyFormPubl​icMembers/​search?act​ion=find

Ha már itt jártam kerestem a Cégét a kedvencemnek, de valamiért itt nem tartják nyílván Őket.

De ez lehet hogy azért van mert ahhoz hogy ide bekerüljön le is kell tenni az asztalra valamit, nem elég a lelkesedés.

Hallottad, hogy a 30$-os weboldal mellett elvették "kompenzációs támogatás címen" (itt érsd a vezetés anyagi támogatását) a jutalék nagy részét.

Ez IGEN! EZ A JÓ CÉG.

Szerinted ide még be lehet lépni? Vagy annyira tolonganak, hogy nem férünk a regisztrációs oldalhoz, mert túlterhelt a cég servere. (Már ha van neki olyanja.)

felkelő-nap 2011.01.10. 00:02:09

Már bocsánat, de miket írkáltok?

Egymás üzletét fikázzátok?
Egyébként a bagge, vagy Jenő?, ha jól érzékeltem, aki indította az eredetit Bolgot a Talk Fusionról, meglehetősen tájékozatlan és megkeseredett ember lehet. Azt látni, hogy leakadt a Talk Fusion videó e-mailjénél, hogy az nem is igazi, és van ilyen ingyen is, stb., stb. Azért a színvonalban is van egy kevéske különbség. Kaptam már többfélét, magasan a Talk-os vezet.
Ez igaz, de mi van a többi szolgáltatással, azokról már nem beszél. Az video-autoresponder és társai.
Vajon elfelejtett lapozni?
Pedig ezekben van a lényeg, például a Broadcasting, amihez foghatóról még csak nem is olvastam még.
bagge barátunk, olyan dolgokat ír, amiket egyértelműen valami féktelen harag irányít a Talk Fusion ellen.
Ha egyszer lesz rá pénzem, biztos, hogy a Talkot választom, sok jót hallottam róla.
Nem fog egy elkeseredett ember lebeszélni róla. Megnéztem az emlegetett DSA oldalt is.
Háát, nem csak a Talk tagok képzeletében létezik. Valós és komoly cégek vannak ott.
A Mandurát, nem találtam, de jobb nem is beszélni róluk, a szomszédom Szeptember óta várja a fogyasztó kapszuláit.
Igaz, ha úgy vesszük még így is használt, mert idegességében, a sok levelezés a Szupporttal, a nem létező, illetve nem található felsővonal, kezdik lefogyasztani, már három kilót leadott. Tényleg levették a jutalékot és a Magyar weboldal 30 $, az sem semmi, ha jól olvastam a Talk-nál az összes szolgáltatás 20 $ havonta.

Békében éljetek, az élet oly rövid és a harag rossz tanácsadó.
Egy szegény, de békés ember,

benjoeman 2011.01.11. 23:02:05

Szia Északi!
A nevemben szóltál. Képzeld ez a kedves ember kitörölte a kommentemet. Nem bírja el az igazságot. érdekes hogy csak a Talk Fusionról ír. Mert a kedvence. Semmi más és csak egy írás (mondjuk az is sok.) Vajon mi volt a szándék Bagee? Csak paraszt akartál lenni? Sikerült, de ha ezt az energiát hálózatépítésre használnád már rég nem írkálnál hülyeségeket. De, ha ennyire fáj egy komment hogy kitörlöd , inkább a csoda blogodat szüntesd meg. Vagy megnézzük kié.

Na, legyen személyiség fejlődéssel teli napod.
Válasz erre

people are smart 2011.04.26. 22:01:35

Ez az egész egy hatalmas paraszt vakítás! Röhögő görcsöt kapok, amikor arról hallok, hogy vannak emberek akik ezért hajlandóak fizetni, nem is keveset. A legnagyobb gond az, hogy maga a technológia, amit a Talk Fusion is használ, más cégek és fejlesztők szellemi tulajdonai. Pontosítok: A H.263, H.264 és például a hang codec szabadalmak, mind-mind más cégekéi. Itt semmi egyébről nincs szó, minthogy a Talk Fusion "kitalálta", csináljunk egy egyszerűen kezelhető felületet, gyártsunk le sok-sok sablont, bízzunk meg 4 programozót, aki leprogramozza a rendszert, vegyük meg a szervereket (vagy béreljük) és dobjunk alá egy eladható marketinget, amibe mondjuk csattanóként van egy gyorsan fizető rendszer. Ez kell neked, ez a 21.század kommunikációja, vagy ilyesmi, erre mindig bukik a nép. Miközben ugye, ellentétben más MLM cégekkel semmilyen piacvédelme sincs hiszen minden technika más tulajdona, azaz, bárki, bármikor megcsinálhatja, de hülyeséget írok, hiszen ezek már rég kész vannak. Videomail: mailvu.com (free), Videcall: Skype, oovoo (free vagy félár, nem beszélve, hogy 620 millió embert érek el vele, Talk Fusionnal hányat is? Ja hogy senkit se ismersz, akit felhívhatnál vele, vagy a két kezeden megszámolod? Akkor tényleg megérheti fizetni érte. Elárulok még 1 titkot. Miközben fikázzátok az ingyenes verziókat és magasabb dimenziókba lépésről halandzsáztok, ami tulajdon képen az ideológia része, látni kell, hogy az ingyenes verziók nem azért ingyenesek mert gagyik. Egyszerűen az üzleti modelljük más termékből hozza a bevételt. Például reklámokból. A Skype-ról miért nem hallani sorozatos fikázást és lehúzást, és a Talk Fusionról mindenhonnan? Ráadásul mondja már meg valaki, ki az közülünk, aki videokonferencia szoftverre vágyik, vagy ez az a szolgáltatás, ami pont hiányzott a portfóliójából? Több ezer üzleti partnerem van, de életükben egyse használta még, max a videóhívást, arra meg tökéletes a skype, ezt ne vitassa már senki. A videomailre már fentebb írtam egyet a 100 közül, kifogástalanul működik, de a youtube is tudja ezt. Továbbá nem komplex a cucc. Sok flikk-flakk van benne, de például olyanokat nem tudok felhívni, aki nincs a rendszerbe (pl: vezetékes és mobilszámokat). Nem hívhat fel olyan, aki más rendszert használ. Gondolkodjatok már ép ésszel, hát a cégek 99%-a a meglévő távközlési kiadásait szeretné csökkenteni. Ehhez vagy ki kell váltani a meglévőt vagy a meglévővel kell egy jobb szerződés. Helyettesíteni a Talk Fusion nem tud, magyarán a költségek csökkentése helyett még odanyom egy 7000-es számlát havonta, nesze, ezzel majd jobban megy az üzlet meglátod! Ez az egész Talk Fusion móka arra jött létre, hogy a világszerte MLM-ben utazó milliókat megcélozza. Ugyanis rajtuk kívül normális cég ilyesmiért a büdös életbe nem fog itthon fizetni. Egy-két madarat lehet fogni, csak ha rábukkan a free verziókra, lehet szembe köp utána, vagy nem kell többet ajánlani neki semmit. Egy szónak is 100 a vége tök jó maga a rendszer, de nem komplex, bárki megcsinálhatja, óriási a konkurencia, folyamatosan csökkenőek az árak a piacon (ma még lehet hogy drágább a konkurens, de vajon holnap is az lesz?). Azt én értem, hogy pénzt lehet vele keresni, csak olyan áron nem ajánlom ezt másnak, hogy pontosan tudom: 1. Baromira nincs rá szüksége, 2. Ha mégis kellene valami a csokorból, azt lehetne ingyen is használni, 3. A tanácsadó azért tanácsadó, mert a LEGJOBB és LEGOPTIMÁLISABB megoldást ajánlja az ügyfeleiknek. Nem azt, amiért a legtöbb gázsit kapja, hanem ami az ügyfelének a legjobb. Tedd a szívedre a kezed és mond az ügyfeleid szemébe, hogy ennél kedvezőbb ajánlatod nem volt, bocsi. Én ezt nem tudom megtenni. Lehet bennem van a hiba, túl régóta vagyok a szakmában és öreg vagyok már bohócnak.

putzlivi 2011.05.25. 13:43:15

@people are smart: Röhögök én is Veled! Így ismeretlenül is.
Valóban szánalmas parasztvakítás, nem is ragozom, annyira jól megfogalmaztad.

miazaminemfoglalt 2011.08.08. 08:24:20

Szia!

Nem szóltam nevedben, mert nem én irkálok ezeken a fórumokon a nevemben, és nem irkálok talkos fórumokon sem. Tehát nem tudom kivel vitatkoztatok, de én ma láttam először ezt a fórumot!

Minden jót!

Északi Jenő

fusiondiamond 2011.12.13. 14:34:14

@people are smart: Te valóban egy szerencsétlen , dilettáns bohóc vagy. Semmi több. A szürkeállományod van csak visszamaradva, vagy egyáltalán nem használod... Szegényen fogsz meghalni.

people are smart 2011.12.13. 15:44:43

@fusiondiamond: Szeretem az ilyen észérvekkel teletűzdelt válaszokat, sokat lehet belőle tanulni :-D. De hogy kicsit konstruktívak legyünk mindenkivel szemben, örömmel várjuk az érvek ütköztetését, hátha valóban mi vagyunk az idióták. Mert ugye azt te se gondolod komolyan, hogy az ellenérvekre ilyen válaszokkal bárkit is meggyőzhetsz arról, hogy a TalkFusion az jó dolog és érdemes érte havi 7 ropit leszurkolni?! Ami pedig a dilettantizmust illeti, személy szerint 20 éve ez a szakmám és megélek belőle, mert olyan dolgokat ajánlok az ügyfeleimnek, mi a javukra van, és költséget spórolnak vele/általa. A dilettantizmus szó jelentése a hozzá nem értés. Számomra épp az ellenkezője derül ki a hozzáállásodból. Ha valaki szakmailag felkészült egy témában, akkor 1. legyen képes megvédeni az ellenérveket észérvekkel, 2. Legyen tisztában a konkurenciával 3. És legyen képben arról, hogy melyik országban élünk. Az emberek okosak.

people are smart 2011.12.13. 15:50:32

@putzlivi: Köszönöm szépen. Sokan kértek már tőlem egy állásfoglalást és most megmondtam a frankót. Azóta eltelt újabb félév és csak rosszabbodott a helyzet, ma már konkrétan vannak olyan konkurensei ennek a cégnek, akik mélyen alá ígérnek árban (Pl: www.iwowwe.com/). Ők már ingyen adják a "videomail" szolgáltatást, de ahogy terjed az új mobilnet szabvány, gyakorlatilag felejtőssé válik ez az egész bohócmutatvány. Pár évük volt még lefölözni azokat, akik 1-2 éve interneteznek, de a tapasztaltakat már nem lehet palira venni. Az emberek okosak.

people are smart 2011.12.26. 17:46:56

Ahogy elnézem ezt a "vitát" is kipipálhatjuk, mert baromira elmaradnak az érvek. Érvek nélkül meg marad a parasztvakítás tényállása. Amondó vagyok csak akkor jöjjön ide leköcsögözni valaki másokat, ha képes megvédeni a saját álláspontját. A sok himi-humi lerántós, lehúzós, legombolós, paliraveszlek téged is típusú cégből mindenkinek elege van, ezért rühellem őket, mert miután erősen kérdőjelessé vált az általuk képviselt szolgáltatás korrektsége, betakaróznak a némaságba, és abba a hitbe fognak meghalni, hogy mindenki hülye körülötte :-D Keressünk valami másik MLM bohócot témaként, hátha okosabbak leszünk.

go diamond 2012.02.02. 11:45:37

felajanlok 5 millio magyar ropogos forintot annak az informatikusnak, aki mind a 8 TalkFusion terméket leprogramozza, megoldja a szerverparkot stb!
amit azért elvárok:
webkonferenciaterem max 35 ezer resztvevo egyidoben
orankenti 8000 videoemail kikuldeset oldja meg a kliensoldal
videohirlevelszolgaltatas minden statisztikajaval egyutt.
programozasi idotartam 1 év, és hibamentessen kell uzemelni min. 1 évig.
koszontem :)

leon60 2012.03.17. 15:06:53

Én úgy látom nagyon sok okos ember van az országban!
Mégis itt tartunk? Igaz a vélemény, szabad!
Én azért kíváncsi lennék mit szólnak az itt negatív villámokat szórók, mikor kiderül, hogy a szomszéd mamika is ezt használja 2 év múlva:)
Go Diamond!

people are smart 2012.04.11. 17:20:23

@leon60: Affelől teljesen nyugodt lehetsz, hogy a mamika ha használni is fogja valaha az internetet, ezt a büdös életbe nem fogja igénybe venni a nyugdíja mellett.

people are smart 2012.04.11. 17:30:07

@go diamond: Én nem tenném a helyedbe, ugyanis felesleges befektetés lenne, sosem térülne meg. Ember volna rá, de az 5 milla kevés ehhez, de nem vagy távol tőle nagyon, e mellé még a vasat is meg kell venni, ami azért már nagy falat. Olyat érdemes lefejleszteni, amire van fizetőképes kereslet. Hová akarsz 8000 videomailt küldeni a spam szűrők világában?Nincs ennyi kontaktod a levelező programodba. Magyarország egy más világ. Itt az emberek és a cégek szeretik a jól bevált megoldásokat és ha újítanak is, azt annak szellemében teszik meg, hogy azzal költséget is megtakaríthatnak. A Talkfusion egy plusz kiadás, aminek a láthatatlan előnyeit még sokáig nem fogják látni a cégek. Ehhez agyban kellene felnőni a piachoz, de amíg minden üzlet le van vajazva és ismeretség útján köttetnek a milliárdos üzletek, addig egész egyszerűen felesleges abba a hitben éltetni magunkat, hogy majd a Talkfusion szenzációs rendszerével piacelőnyre teszek szert. Előnyre akkor teszel szert, ha vissza csúsztatsz a beruházónak, meg meg kened azokat, akik munkához juttatnak. Ez a szomorú valóság ebben az országban. Ez csak az MLM cégeknek jó, akik szervezik a heti, vagy havi meetinget és nyomulnak benne, de egy átlag gondolkodású cég sokáig nem fog ezek által előnyt elkönyvelni. Sajnos ez nem Amerika.

debreceni zoli 2012.05.10. 00:15:54

Üdv mindenkinek!
Habár tudom, hogy teljesen feleslegesen írok azoknak akik a kommenteket írták, vagy magának bagee nick nevű embernek, mégis megteszem de azzal a szándékkal, hogy akik elolvassák ezt a blogot, és a hozzá kapcsolódó blogot más szemszögből is lássák ezt a témát a Talk Fusionnal kapcsolatban.
Magamról annyit, hogy vállalom a nevem a nick nevem a teljes nevem. a weboldalam a wéwéwé(pont)egyszeruenmilliomos(pont)com oldal.
A blog elindítójának a bejegyzésére nem akarok reagálni azt más már megtette itt:
v-team-global.blogspot.com/2011/12/piramis-csonka-kata-irasa.html
Én inkább a kis emberke nick nevű poszt írónak szeretnék válaszolni, vagyis azt szeretném, ha az olvasók az általam leírtakat is figyelembe venné.
@people are smart: Elsőre simán csak a tények:

Az internet 95%-a 10 év múlva már videó lesz. Chris Anderson TED kurátor
Az emberekben a 10%-a marad meg annak, amit hallanak, azonban az 50%-a annak, amit látnak. Wharton Research Center
2014-re több mobil internet felhasználó lesz, mint amennyi asztali gép, vagy laptop felhasználó.
2011-es Microsoft Tag Mobile marketingjelentés.
Az internet forgalmának 90%-a hamarosan videó lesz. Forbes 2012. (Ez egybevág a TED kurátorának meglátásával)
5000 embernek a 63,9%-a megnézte az emailen keresztül küldött videót. Az átlagos email címzett 8 másodpercet tölt a szövegalapú email elolvasásával. Marketing Vox (ez elég durva!)
A megkérdezett marketing szakemberek 73%-a azt állította hogy az emailbe ágyazott videó növelte az átkattintások számát Globális Marketing Tanács
Az élő online adások mennyisége egy év alatt 648%-kal nőtt. Comscore
Az online marketing piac 2012 végére 7 milliárdos forgalmat fog elérni. Forrester Közvélemény kutató (!!!!)
Azok a látogatók, akik látnak egy videót a termékről, 85%-kal nagyobb kedvvel vásárolnak, mint azok, akik nem látnak ilyet. Forrester Közvélemény kutató
A válaszadók 76%-a befolyásosnak tartotta a videót, és 52%-a videó hatására valamilyen választ adott. Könyvkiadói társulás
Egy hónap alatt 178 millió amerikai internet felhasználó fejenként 16,8 órát töltött vidó nézéssel. Publishers Association
A keresési eredmény első oldalán a videók 53-szor valószínűbben jelennek meg, mint a szövegek. Forrester Közvélemény kutató
2013-ra az internetes forgalomban a videó 30%-ról 90%-ra fog emelkedni. Cisco
A Zappos jelentése szerint a videóval rendelkező termékek eladása 6%-ról 30%-ra növekedett. Reel SEO
Ezek a felmérések azt igazolják, hogy a jövő a videó formátumú kommunikációé. Sajnos @people are smart azt kell mondanom, hogy fordítva ülsz a lovon, vagy inkább, hogy a vissza pillantó tükröt nézve akarsz vezetni. Vagyis a múlt bevett szokásai alapján ítéled meg a világot, és abból indulsz ki, hogy mi volt az, ami elkezdett működni, beválni, és mit kezdtek el az emberek használni.
Az a gond ezzel, hogy a fejlődés nem áll meg, és olyan irányokba is elmegy amerre nem számítottunk. Én elég bölcsnek gondollak arra nézve, hogy Te is tudod, hogy milyen fejlődésen ment keresztül a közlekedés, az elektromosság, vagy a mobil kommunikáció.
Valahol az egyik posztodban azt írtad, hogy több ezer ügyfeled van, de egyik sem használja a videó emailt, vagy a videó konferencia programokat.
Hogy is lehetne ez, akkor amikor egy korát megelőző, új irányt mutató dologról van szó? A rádiót sem tudjuk összehasonlítani tévével, mert nem azonos a 2 eszköz! Az e-mailt sem lehet összehasonlítani a videó emaillel, mert nem azonos a 2 termék.
Beszéljünk a cégről a Talk Fusion-ról mert a beírásodból azt vettem ki, hogy ugyan alaposan körüljártad a témát, de nem néztél be motortérbe. Mint az egyszeri szőke, aki a színe alapján választ autót. A Talk Fusion egy 5 éves cég. Idén eléri az 1 milliárd dolláros forgalmat. Amcsiban a Forbes magazin külön foglalkozik azokkal a cégekkel, amelyek átlépik ezt a küszöböt, mert onnantól nézik életképesnek, fejlődőnek a céget. A weboldal talkfusion.com a businessforhome.com weboldal elemző, és látogatottság mérő oldal a alapján a világon a 2.ik leglátogatottabb oldal. Az alexa.com szerint a mai napon az 1672.-ik leglátogatottabb oldal a világ összes weboldala közül. Ezek a tények.
És most néhány tapasztalat (nem elmélet, agyalgás, hanem amit én magam tapasztalok meg)
Egy vidéki kecskesajt készítő a francia, német, spanyol vevőivel kizárólag ezen a rendszeren keresztül kommunikál.
A blokkmedia.hu internetes média szolgáltató megvásárolta a Talk Fusion termékét, mert 75 ezer email címe van, és a Talk Fusionnak fehér minősítése van az 1000 email-ból 1 visszapattanást engedélyező rendszerének köszönhetően. Ezért a kiküldött videók megnyitási aránya 4%-ról 27%-ra ugrott fel 3 héttel a nyitás után!
Én magam 5 hónappal a megnyitás után 50%-os forgalom növekedést mértem, mert elkezdtem a videó email használatát. A havi levezetett kilóméterem több, mint 50%-kal csökkent.
Köszönhetően annak, hogy gyakorlatilag 30mp-alatt be tudok állítani egy live broadcasting termet, ahova 15 embert tudok behívni képpel-hanggal, a többiek pedig látják, hallják a bennt levőket.
Egy másik vállalkozásom weboldala fuvarozzokosan.blogspot.com pedig rekord idő alatt (3 hét) lett a keresők első oldalán az engedélyezés szóra, mert az ott látható videókat feltettem a Talk Fusion hirdető falára.
Ezek az eredmények a sokszorosát hozták annak az összegnek, amibe a Talk Fusion szoftver csomagja került. 5 hónapja kezdtem el az ismerőseim között ezekről az eredményekről beszélni. Maga a rendszer nemhogy pénzembe kerűl, hanem még hoz is a konyhára, mert a havi díjak befizetéséből én is kapok vissza, így jobban járok, mintha az általad felsorolt ingyenes cuccokat használnám.
Tehát összefoglalva kérlek, ne írj le olyat, hogy ez a cucc csakis az MLM cégeknek jó. És Magyarország hiába nem amerika, akik időben meglátják a kitörés lehetőségét, és nincsenek a "nagy magyar valóságba" belesüppedve, igenis ki tudnak törni, és piacvezetővé tudnak lépni.
Az írásomat nem vita tárgyának szántam. Aki megkérdőjelezi az eredményeimet, az jelentkezzen személyesen, mert itt nem fogok erről szájtépést csinálni. Nem válaszolok senkinek, aki azzal a szöveggel ír be, hogy persze, hogy jót mondasz róla, amikor te is érdekelt vagy az eladásban!! Ez egyszerűen korlátoltság, és nem kommunikálok korlátolt gondolkodású emberekkel. A trollokat meg egyszerűen kiröhögöm, persze csak magamban, mert velük aztán végképp semmi dolgom.
Sok sikert kívánok mindenkinek, főleg azoknak az olvasóknak, akik azt is meglátják, hogy ki az, aki másoknak segíteni akar.

people are smart 2012.05.10. 08:38:10

@debreceni zoli: Egyetlen blogomban sem vitattam azt, hogy a videó üzenetet nagyobb %-ban nézik meg, mint az írottat, ebben nincs közöttünk vita. A nézet különbség abban van, hogy a videó megoldás már a Talkfusion létezése előtt is rendelkezésre állt, mégsem használják üzleti célra egyenlőre. Vagyis ne beszéljünk forradalmi újításról, mint érv, hogy azért nem használják. A videóhívás funkció 2003 óta elérhető de egyetlen embert sem ismerek aki használná, és nem azért mert drága, mivel ingyen is elérhető. Ha pedig üzleti célra akarná valaki mégis használni, vitathatatlanul előnye fog származni belőle, de ezt a youtube-ra feltöltött videóval is el tudja érni. A T-mobil, a vodafone és a Telenor összes készülék videója minő érdekesség az ingyenes youtube oldalról hívja be a videókat. Vagyis ha valaki ilyesmibe kezd, édes kevés a technológia, megfelelő kamera, optimális megvilágítás, és profi előadó kell, különben hülyét csinál magából az ember, aminél még az is jobb, ha a cégről az ügyfeleknek egy, a saját fantáziájukban élő kép alakult ki. Sok Talkfusion bemutatkozó videót láttam már cégektől, akik azt hitték elég ha bérelik a rendszert és dőlni fognak az ügyfelek. Ez messze nem így van. Először legyen meg a profi háttér, utána a technológia, NE fordítva, különben elássa magát a sok tehetségtelen cégvezető, aki nem színésznek készült. Másfelől meg vannak lényegesen olcsóbb, nem ingyenes megoldások is, ha már nem ingyenes alkalmazásokat akarnék magamnak.

Forestjo 2012.05.25. 22:21:36

A forradalmi újítás a komplett rendszer és egyre többen használják (üzleti célra is) részben vagy egészben az elemeit. A Talk Fusion célja, hogy ebből a jövőbe mutató ágazatból minél nagyobb szeletet birtokoljon.

Egy komoly cég nem ingyen oldalakon hirdeti portékáját, ahol a konkurencia összes terméke is megtalálható.
Rossz példa a mobilszolgáltatók esete a néhány hónapig forgalmazott új mobilok YouTube-os linkjével kapcsolatban. Ugyanis ezen mobilok nem a saját termékeik, csak forgalmazzák őket. Ezen szolgáltatók vajmi kevéssé veszélyeztetik ezen bemutató videóikkal a saját üzleti érdekeiket, hiszen gyakran megesik, hogy egyazon mobiltesztre adnak linket mindhárom szolgáltatónál. Ez célszerűség ezen esetben - sokkal egyszerűbb egy TŐLÜK FÜGGETLENÜL ELŐREGYÁRTOTT, így is-úgy is elkészülő tesztre irányítani a potenciális vásárlók figyelmét, mint saját videókat készíteni minden egyes készülékről.

De egy saját termékeket forgalmazó cégnek nagyon nem mindegy, hogy hol hirdet! Olyan helyen hirdetni, ahol az összes létező konkurencia is könnyen megtalálható, elég nagy dőreség lenne bármely vállalkozástól. Persze, ingyenes lehetőség ezer és ezer akad, de végtelenül komolytalan lenne ilyen körülmények között reklámozni egy magát komolyan vevő cégnek.

A Talk Fusion tanítja azt is, hogyan kell nekifogni és miképpen kell megcsinálni bizonyos vállalkozástípusoknak a különféle prezentációs vagy reklámanyagaikat. Tehát senki sem marad profi segítség nélkül.
Nagyon úgy néz ki, hogy ez nem csak egy lufi, ami gyorsan kidurran.

people are smart 2012.07.28. 19:43:27

@Forestjo: Sose állítottam, hogy nem jó az irány, vagy hogy kilukadna ez a lufi. Egy dolog bizonyos. Ha, - és csak ekkor - elindul a videomail és ezen keresztüli hírdetés, még arra se lesz ideje a TalkFusionnak, hogy lehúzza a wc-t maga után, olyan gyorsan kapcsolja be ezt a szolgáltatást a Gmail, a Hotmail és a Yahoo. Ezek mindegyike egyenként keresztbe lenyeli a talkfusion méretű cégeket és egy csapásra emberek százmillióihoz jut el egy szempillantás alatt. Addig, és csakis addig lehet ezzel bohóckodni és lehúzni havi 7 ezer forintot. Utána, ha még életben marad, max egy ezres lehet havonta. Én kivárom, mire a levelezőmmel és a távközlési rendszeremmel együtt fejlődik ez az irány, mivel így csak még egy terhet vezsek a hátamra. Van egy telefonom, van irodai telefon, levelező rendszer, chat, és most még kapcsoljak hozzá egy web alapú videomail és webkonferencia cuccot is. Azt se tudom majd hová mikor kapcsoljak, kit mivel és hogyan közelítsek meg. Lássuk be, ehhez egy 5-6 év minimálisan kelleni fog, mire rendesen működni fog. Önmagában a video termék web alapon édeskevés.

Tolnai Miklós 2013.04.26. 08:19:09

Nos, ami a Talk Fusion céget illeti, szerintem teljesen korrekt. Munka nélkül sehol sem lehet jövedelemhez jutni, kivéve, ha a pénzed dolgozik helyetted, de ott már nincs értékteremtés.
Én a Talk Fusiont, és a munkatársaimat ennél az üzletnél nagyon értékesnek tartom, mert érzem a megbecsülésüket, és azt, hogy nem a pénzem kellett nekik belépésemkor.

Ezt a cikket is olvassátok el, ha komoly sikereket szeretnétek elérni ebben, vagy más üzletben:)

socialmediabar.com/talk-fusion-atveres-vagy-nem

Tolnai Miklós

people are smart 2013.06.21. 21:44:15

Épp 1 hete megtörtént, amiről beszéltem. Az Outlook és a Skype is elindította a videómail szolgáltatását. Ez azt jelenti, hogy közvetlenül a levelezőből küldhető videó üzenet a címzettnek. Még a Yahoo-ra várunk és akkor ennyi volt ez a móka is. Videókonferencia Gmail-ből indítható ingyenesen, maradnak a maszlagok, ami a zártsága miatt halál. Hát nagyjából ennyi a lényeg. Én ott húztam meg a határt ennél a cégnél, hogy üzleti terv nélkül a büdös életbe elő nem fizetnék erre a szolgáltatásra. Ha pedig egy terméket vagy szolgáltatást csak azért veszel meg, mert pénzt remélsz a használatának ajánlásából, az ügy halott és hiteltelen. Csak akkor jó egy termék, ha azt a Tescoban is megvenném ennyiért. Csak hát vásárlás előtt az ember elszokott gondolkodni olyan kérdéseken, hogy:

- Mit nyújt nekem a szolgáltatás?
- Milyen eredményt tudnak a használatával garantálni?
- Ha nincs garancia pozitív eredményre, megéri-e fizetni érte?
- Mit ad a konkurencia?
- Ki az a réteg, akivel ilyen módon tudnám a kapcsolatot tartani?
- Ismerek-e a kapcsolataim közül embereket, akik videó emailt, konferencia szolgáltatást használnak, vagy használtak, esetleg tervezik a használatát?

Ha számomra újdonság egy dolog, szeretem kipróbálni. A kipróbálás célja maga a minőség, illetve a használatából fakadó jó. A videókonferencia jó dolog, csakúgy mint a videó mail. De annyira nem átütő, hogy gyakorlati haszon legyen elkönyvelhető. Marad tehát az a verzió, hogy csakis azért fizetnek elő emberek erre, hogy pénzt keressenek vele/általa. Ez pedig így már elvérezett. Google a barátom, use your brain before you pay!
süti beállítások módosítása